Vad krävs för att stadsdelar i Sydostasien ska bli självförsörjande på energi?

Inbjudan till hearing Innovationskluster energieffektivisering

Energimyndigheten har gett EEF förstudiemedel för att undersöka möjligheterna till ett så kallat innovationskluster inom området energieffektivisering. Avsikten med satsningen är att bilda kluster av svenska företag inom energiområdet för att öka exporten. Affärsutbyte med andra länder kan även ge kunskap som kan användas i Sverige.

Vårt projekt, ”Zero by Sweden”, utgår från en vision om energimässigt självförsörjande stadsdelar i främst Sydostasien och andra snabbväxande regioner.

Den 27 mars, kl 13-16, håller EEF en hearing om tänkt upplägg av detta kluster. Medlemmar och andra som är intresserade att delta eller har frågor/synpunkter får gärna höra av sig till någon av oss på kansliet.

Anmälan kan göras via denna länk: https://goo.gl/forms/kIt31h7tbiCDFaJg1

Preliminär rapport skickas ut till anmälda ca 1 vecka innan hearingen.

Välkomna!

EEF:s kansli
Mikael Gustafsson, Lotta Bångens och Linnea Svanström

EEF

07 mar 2018

Senaste inläggen

07 Dec 2018

Egil Öfverholm bidrar till en mer hållbar värld – vinner ”Hederspriset för energieffektivisering”

I år delade EEF för första gången ut det nyinstiftade ”Hederspriset för energieffektivisering”; för lång och trogen tjänst inom hållbarhetsarbete och energieffektivisering. Priset kommer från och med nästa år att heta ”Egil Öfverholm-priset”...

Läs mer
05 Dec 2018

EEF utser projektet RealEstateCore till Årets framtidsföretag 2018

Äntligen kan olika system och fabrikat inom byggnadsautomation prata med varandra – detta med hjälp av det nya gemensamma, digitala språket som tagits fram i projektet RealEstateCore. Språket ska underlätta delning av data så att fastigheter kan optimera driften och på så sätt bli mer...

Läs mer

Aktiviteter med EEF

2019

Information kommer inom kort

Läs mer