Tryggare energibesparingar för industrin

EEF erbjuder Sveriges enda auktorisation inom energieffektivisering och som leverantör ökar du dina chanser att bli upphandlad om du är auktoriserad. EEF har ett auktorisationsområde framtaget specifikt för industrin: Tryckluft.

Sveriges industrier står för en stor del av landets utsläpp av växthusgaser – det är därför extra viktigt att de energieffektiviserar sin verksamhet. Energieffektiviseringsföretagen (EEF) har därför ett auktorisationsområde framtaget specifikt för industrin: Tryckluft. EEF erbjuder Sveriges enda auktorisation inom energieffektivisering och som leverantör ökar du dina chanser att bli upphandlad om du är auktoriserad.

Alla EEFs auktorisationsområden är framtagna för att se till att energitjänster och energieffektiva produkter levereras till kunderna på ett tydligt sätt, med hög kvalitet och med klimatet och kundens bästa för ögonen; det skapar en trygghet för både leverantör och beställare och säkerställer energieffektiva åtgärder. Auktorisationen är uppdelad i olika områden och det är med fokus på industrin som EEF har tagit fram Tryckluft.

”Tryckluft står för en stor del av industrins energianvändning. Som ett auktoriserat företag inom tryckluft får man ta del av expertis inom området och ökar sina möjligheter till ökad upphandling. En vinn-vinn situation både för klimatet och industrin!” säger Louise Ödlund, professor på institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, Linköpings universitet.

Vår utbildning för att bli auktoriserade går att genomföra digitalt och tar ungefär en halvdag. Som auktoriserat företag hamnar man högst upp i vårt företagssök , ökar dina chanser att bli upphandlad och får även tillgång till våra auktorisationsloggor vilket stärker varumärket samt är ett bra verktyg i marknadsföring. Bli medlemmar hos EEF idag – och ansök sedan om att bli auktoriserade här!

EEF villl att industrier ska kunna anlita ett garanterat kunnigt energieffektiviseringsföretag som utför någon eller flera av tryckluftstjänsterna:

  • Kartläggning av användningen av tryckluft utifrån beställarens behov
  • Förslag på åtgärder
  • Installation av ny utrustning och kontroll av funktion

Sveriges industrier står enligt naturvårdsverket för 32 procent av Sveriges totala utsläpp – det är därför viktigt att de energieffektiviserar sin verksamhet. EEFs auktorisation är framtagen för att säkerställa att just industrin får tillgång till företag som är kunniga inom tryckluft och energieffektivisering för att se till att fler åtgärder genomförs.

”För kunder och beställare av energibesparande åtgärder inom industrin finns det nu ett bra verktyg för att välja en trovärdig och seriös leverantör av energieffektiva tryckluftssystem – auktorisationen säkerställer att beställare får den tjänst eller produkt som man förväntar sig av sin leverantör!” säger Bo Lilja, automationsingenjör, Festo.

Det är onödigt att slösa med energi – och dyrt. Vi vet samtidigt att det kan vara svårt för industriföretagen att hitta rätt kompetens för att få till bra energieffektiviseringsåtgärder. EEF-auktorisationen är skapad för att lösa detta och fungerar samtidigt som en trygghet i affären – för båda parter.

EEF

26 apr 2021

EEF ger dig senaste nytt gällande effekt och energieffektivisering – vill du också få vårt nyhetsbrev en gång i kvartalet?

Ja tack!
Vi behöver din e-post!
Tack för att du prenumererar! Vi behandlar endast din e-postadress för att skicka ut nyhetsbrev, du har möjlighet att närsomhelst återkalla ditt samtycke.