Ta nästa steg i ert energiarbete – ansök om Energikartläggningsstöd

Har du ett litet eller medelstort företag som vill ta nästa steg i sitt energiarbete? Då är du välkommen att söka stöd för energikartläggning. Med en energikartläggning får ditt företag en överblick av er energianvändning och förslag på åtgärder som kan hjälpa...

Har du ett litet eller medelstort företag som vill ta nästa steg i sitt energiarbete? Då är du välkommen att söka stöd för energikartläggning.

Med en energikartläggning får ditt företag en överblick av er energianvändning och förslag på åtgärder som kan hjälpa företaget att använda energi på smartare sätt. Att genomföra åtgärderna bidrar till sänkta kostnader och samtidigt öka tillväxt och konkurrenskraft! Genom en effektivare energianvändning minskar också företagets klimatpåverkan – en win win-situation alltså.

Vem kan ansöka?

Stödet vänder sig till små och medelstora företag (SMF) med en energianvändning över 300 megawattimmar (MWh) per år.

Läs mer här om hur du avgör om ditt företag har rätt till stöd.

Hur stort stöd kan ett företag få?

Energikartläggningsstödet uppgår till 50 procent av kostnaden för en energikartläggning. Företag kan maximalt få 50 000 kronor i stöd. Ansökan om stöd måste skickas in innan energikartläggningen beställs.

Vägledning kring vad en energikartläggning kan kosta för ditt företag och hur mycket stöd ditt företaget kan söka.

Så här ansöker du

Ansökan lämnas via Energimyndighetens webbapplikation E-Kanalen.

Läs mer här om hur du ansöker om stöd för energikartläggning via E-kanalen.

EEF

12 mar 2020

EEF ger dig senaste nytt gällande effekt och energieffektivisering – vill du också få vårt nyhetsbrev en gång i kvartalet?

Ja tack!
Vi behöver din e-post!
Tack för att du prenumererar! Vi behandlar endast din e-postadress för att skicka ut nyhetsbrev, du har möjlighet att närsomhelst återkalla ditt samtycke.