Slipp sjuka-hus-sjukan med gröna byggnader

Byggnader som är byggda och renoverade med miljö och resurseffektivitet i åtanke är inte bara grönare och billigare att driva, de är också hälsosammare för människor att leva och arbeta i. Detta visar en undersökning av Singapore Building and Construction Authority (BCA) och National University of Singapore. Undersökningen visar att personer som vistas i gröna...

Byggnader som är byggda och renoverade med miljö och resurseffektivitet i åtanke är inte bara grönare och billigare att driva, de är också hälsosammare för människor att leva och arbeta i.

Detta visar en undersökning av Singapore Building and Construction Authority (BCA) och National University of Singapore. Undersökningen visar att personer som vistas i gröna byggnader är mindre benägna att få den så kallade sjuka-hus-sjukan. Personer som tillbringar en betydande tid i en byggnad med dåligt inomhusklimat kan uppleva obehagliga symptom som huvudvärk, hosta, sömnighet, torra ögon och kliande hud, vilket man kan kalla sjuka-hus-sjukan.

Studien som gjorts i Singapore omfattar 14 byggnader i Singapore och visade att personer som arbetar i Green Mark (GM)-certifierade byggnader var 60 procent mindre benägna att drabbas av huvudvärk och ovanlig trötthet än personer som arbetar i icke-certifierade byggnader samt 50 procent mindre benägna att drabbas av torr eller kliande hud.

10 tecken på sjuka-hus-sjukan (Caverion)

Artikel i Eco-Business 

EEF

15 sep 2017

Senaste inläggen

17 jun 2019

Örebros industrier vill energieffektivisera - och samarbeta

Efter den första Energifrukosten i Bredaryd tidigare i år var responsen positiv - nu har träff två gått av stapeln, denna gång i Örebro län. Hur kan industriföretag få bättre siffror på energiräkningen? Vad är fördelarna med att göra en energikartläggning? Finns det verkligen något mer att göra för klimatet om man redan använder grön el och jobbar mot 100% fossilfritt?

Läs mer
07 jun 2019

EEF i Almedalen: Kan energieffektivisering bidra till att lösa effektbristen?

Energieffektivisering och flexibilitet (att omfördela användningen av el över tid) kan bidra till ett minskat behov av utbyggda kraftledningar och transformatorstationer - det är även en billigare lösning. Hur mycket kan det bidra med och har branschen förberett produkter och system för att vara flexibla?

Läs mer

Aktiviteter med EEF

2019-07-01

Seminarie i Almedalen: Effektbrist och nedsläckt land – kan energieffektivisering bidra till att lösa problemet?

2019-07-01

Seminarier i Almedalen: Styrmedel för energieffektivisering - hur vill våra politiker skapa mer verkstad?

2019-09-27

Industrifrukost i Eskilstuna

Läs mer