Slipp sjuka-hus-sjukan med gröna byggnader

Byggnader som är byggda och renoverade med miljö och resurseffektivitet i åtanke är inte bara grönare och billigare att driva, de är också hälsosammare för människor att leva och arbeta i. Detta visar en undersökning av Singapore Building and Construction Authority (BCA) och National University of Singapore. Undersökningen visar att personer som vistas i gröna...

Byggnader som är byggda och renoverade med miljö och resurseffektivitet i åtanke är inte bara grönare och billigare att driva, de är också hälsosammare för människor att leva och arbeta i.

Detta visar en undersökning av Singapore Building and Construction Authority (BCA) och National University of Singapore. Undersökningen visar att personer som vistas i gröna byggnader är mindre benägna att få den så kallade sjuka-hus-sjukan. Personer som tillbringar en betydande tid i en byggnad med dåligt inomhusklimat kan uppleva obehagliga symptom som huvudvärk, hosta, sömnighet, torra ögon och kliande hud, vilket man kan kalla sjuka-hus-sjukan.

Studien som gjorts i Singapore omfattar 14 byggnader i Singapore och visade att personer som arbetar i Green Mark (GM)-certifierade byggnader var 60 procent mindre benägna att drabbas av huvudvärk och ovanlig trötthet än personer som arbetar i icke-certifierade byggnader samt 50 procent mindre benägna att drabbas av torr eller kliande hud.

10 tecken på sjuka-hus-sjukan (Caverion)

Artikel i Eco-Business 

EEF

15 sep 2017

Senaste inläggen

12 feb 2019

Energiprestanda är allt viktigare för byggnadernas värde

En ny rapport från det europeiska forskningsinstitutet JRC visar att energieffektivisering blir allt viktigare för hur byggnader värderas, och att det finns en tydlig koppling till lägre kreditrisk.

Läs mer
08 feb 2019

Ny studie belyser stora energibesparingspotentialer

Mer än hälften av EU: s slutliga energibehov skulle kunna sparas senast 2050 om marknadsbarriärer avlägsnas. Detta visas i en ny Fraunhofer ISI-studie som bedömer effekterna av nya samhällstrender.

Läs mer

Aktiviteter med EEF

2019-02-21

Löpande frukostseminarier med Fastighetsägarna Stockholm

2019-03-05

Löpande frukostseminarier med Fastighetsägarna Norrköping/Nyköping/Linköping

2019-03-14

Workshop inom affärsutveckling: Energitjänster

Läs mer