Energioptimering kan spara upp till 25 procent i energikostnader

Att inte energioptimera sin fastighet är som att slänga pengar rakt i sjön. Genom att se till att befintliga system fungerar som de ska kan man spara upp till 25 procent i energikostnader. Använd er av tjänsten ’Teknisk förvaltning – energi’ och gör energioptimeringen enkel.

Energioptimering – en lönsam affär

Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare kan spara 5-25 procent i energikostnader bara genom att ställa in rätt värden i fastighetens energisystem.  Med hjälp av en ny tjänst, ’Teknisk förvaltning – energi’, kan man anlita en expert för att sänka kostnaderna för el, värme och tappvarmvatten – bara genom att se till att de befintliga systemen fungerar som de ska.

Avtal finns hos Aff

Avtalsmallen för Teknisk förvaltning – energi har tagits fram i samverkan mellan Aff Service AB och EEF, mallen är skapad med utgångspunkt i EEFs auktorisation inom området.

På Aff Forums hemsida finns information om varför det är så viktigt att satsa på energioptimering, vilka avtalsmallar som finns och en beskrivning av hur man går till väga för att teckna avtal.

Genom att använda ett standardavtal som reglerar juridiken mellan beställare och leverantör blir det enkelt att få hjälp med energioptimering. Med avtalet får man hjälp att definiera vad som ska ingå i tjänsten och att få in anbud som går att jämföra.

Anlitar man utöver det även en teknisk förvaltare som är auktoriserad inom energieffektivisering kan man även säkerställa att man får rätt kompetens på rätt plats – och känna en trygghet som kund. Läs mer om EEFs auktorisation här!

Lär er mer om tjänsten

Nu erbjuder Stockholms stad, Energikontoret Storsthlm och Energi-och klimatrådgivningen en träff där bostadsrättsföreningar och små fastighetsägare får möjlighet att lära sig mer om ’Teknisk förvaltning – energi’ och energioptimering, en gratis informationsträff om en lönsam affär.

När: 5 maj 18.00-19.30 eller 1 juni kl. 18.00-19.30
Var: Digitalt, länk fås vid anmälan.
Länk till anmälan; Energioptimering – en lönsam affär (meetappinvite.com)

På träffarna lär ni er om teknisk förvaltning energi, som är ett komplement till traditionell teknisk förvaltning. Kerstin Lundvik och Göran Werner kommer hålla presentationer och ni kommer även höra leverantörer av tjänsten berätta om sina erfarenheter av energioptimering

Projektet är finansierat av Energimyndigheten och syftar till att förenkla och förtydliga upphandling av tjänsten ’teknisk förvaltning – energi’ för båda parter.

EEF

29 apr 2022

EEF ger dig senaste nytt gällande effekt och energieffektivisering – vill du också få vårt nyhetsbrev en gång i kvartalet?

Ja tack!
Vi behöver din e-post!
Tack för att du prenumererar! Vi behandlar endast din e-postadress för att skicka ut nyhetsbrev, du har möjlighet att närsomhelst återkalla ditt samtycke.