Nytt samarbete kring återvinning av värme från avloppsvatten

Aktuell Hållbarhet berättar om nytt samarbete mellan Fortum Värme och Ecoclime.

Fortum Värme och Ecoclime ska genomföra ett pilotprojekt tillsammans med fastighetsägare för att återvinna energi från fastigheternas avloppsvatten. Det handlar om att utnyttja värmen i utspolat duschvatten, diskvatten med mera för att värma upp kallvatten till nästa varma dusch eller disk. Storkonsumenter av varmvatten är bland annat simhallar, hotell och bostadsfastigheter.

”Detta är ytterligare ett steg i vår satsning att skapa ett resurseffektivt samhälle genom att hjälpa fastighetsägarna med kostnadseffektiva energilösningar med bibehållen komfort”, säger Stefan Patrikson, chef för affärsutveckling på Fortum Värme, i en presskommentar.

Ecoclimes VD Lennart Olofsson, anser att bolagen är väl positionerade på den svenska marknaden när det nu satsas på klimatsmarta lösningar.
”Samarbetet är startskottet för vår etablering av cirkulära energisystem och utvecklingssamarbeten på den svenska marknaden”, säger han.

 

EEF

06 okt 2017

Senaste inläggen

07 Dec 2018

Egil Öfverholm bidrar till en mer hållbar värld – vinner ”Hederspriset för energieffektivisering”

I år delade EEF för första gången ut det nyinstiftade ”Hederspriset för energieffektivisering”; för lång och trogen tjänst inom hållbarhetsarbete och energieffektivisering. Priset kommer från och med nästa år att heta ”Egil Öfverholm-priset”...

Läs mer
05 Dec 2018

EEF utser projektet RealEstateCore till Årets framtidsföretag 2018

Äntligen kan olika system och fabrikat inom byggnadsautomation prata med varandra – detta med hjälp av det nya gemensamma, digitala språket som tagits fram i projektet RealEstateCore. Språket ska underlätta delning av data så att fastigheter kan optimera driften och på så sätt bli mer...

Läs mer

Aktiviteter med EEF

2019

Information kommer inom kort

Läs mer