Nästan hälften av världens BNP omfattas av mål på netto-noll-utsläpp!

Visste du att 49% av världens samlade bruttonationalprodukt omfattas av mål på netto-noll-utsläpp? Det betyder att dessa länder, regioner och städer kommer att satsa på konkreta åtgärder för att nå sina mål. IPCC: s särskilda rapport varnar för att världen redan är 1c...

Visste du att 49% av världens samlade bruttonationalprodukt omfattas av mål på netto-noll-utsläpp? Det betyder att dessa länder, regioner och städer kommer att satsa på konkreta åtgärder för att nå sina mål.

IPCC: s särskilda rapport varnar för att världen redan är 1c varmare än jämfört med före industrialiseringen, och att en ökning till 2c avsevärt skulle förvärra riskerna för torka, översvämningar, extrem värme och fattigdom för hundratals miljoner människor. Rapporten förutspår att om världen kan bli koldioxidneutral 2047 kommer vi att ha 66% chans att uppfylla det mest ambitiösa slutet på Parismålen. Läs hela artikeln här!

Det är här energieffektivisering kommer in som den enskilt viktigaste åtgärden för att nå målen. Är vi redo i branschen? Hur kan vi få fler att använda  den teknik som vi har redan idag? Både i och utanför Sverige. Hur kan vi samverka och förenkla för kunder att nyttja våra klimatåtgärder? Hur möter vi behovet? Kommentar, Lotta Bångens VD EEF.

EEF

20 feb 2020

Senaste inläggen

03 jul 2020

Håll semestern energieffektiv med några enkla trick

Sommaren är här och semestern nalkas – så även värmen. Ta del av EEF:s energieffektiva trick för att få en sval sommar och samtidigt spara energi.

Läs mer
25 jun 2020

"Sveriges strategi duger inte" – EEF om renoveringsstrategin

Tillsammans med fem andra branschorganisationer har EEF skrivit ett brev riktat till de myndigheter som tar fram underlaget till renoveringsstrategin – vi är besvikna, menar Lotta Bångens.

Läs mer
16 jun 2020

EEF rekommenderar: webbutbildningen Gröna hyresavtal

Gröna hyresavtal är en webbutbildning för både fastighetsägare och hyresgäster. Passa på att lära er mer om hur ni kan minska energianvändningen i era lokaler – och er klimatpåverkan.

Läs mer

EEF ger dig senaste nytt gällande effekt och energieffektivisering – vill du också få vårt nyhetsbrev en gång i kvartalet?

Ja tack!
Vi behöver din e-post!
Tack för att du prenumererar! Vi behandlar endast din e-postadress för att skicka ut nyhetsbrev, du har möjlighet att närsomhelst återkalla ditt samtycke.