Nästan hälften av världens BNP omfattas av mål på netto-noll-utsläpp!

Visste du att 49% av världens samlade bruttonationalprodukt omfattas av mål på netto-noll-utsläpp? Det betyder att dessa länder, regioner och städer kommer att satsa på konkreta åtgärder för att nå sina mål. IPCC: s särskilda rapport varnar för att världen redan är 1c...

Visste du att 49% av världens samlade bruttonationalprodukt omfattas av mål på netto-noll-utsläpp? Det betyder att dessa länder, regioner och städer kommer att satsa på konkreta åtgärder för att nå sina mål.

IPCC: s särskilda rapport varnar för att världen redan är 1c varmare än jämfört med före industrialiseringen, och att en ökning till 2c avsevärt skulle förvärra riskerna för torka, översvämningar, extrem värme och fattigdom för hundratals miljoner människor. Rapporten förutspår att om världen kan bli koldioxidneutral 2047 kommer vi att ha 66% chans att uppfylla det mest ambitiösa slutet på Parismålen. Läs hela artikeln här!

Det är här energieffektivisering kommer in som den enskilt viktigaste åtgärden för att nå målen. Är vi redo i branschen? Hur kan vi få fler att använda  den teknik som vi har redan idag? Både i och utanför Sverige. Hur kan vi samverka och förenkla för kunder att nyttja våra klimatåtgärder? Hur möter vi behovet? Kommentar, Lotta Bångens VD EEF.

EEF

20 feb 2020

Senaste inläggen

23 sep 2020

Sveriges första Think tank om energieffektivisering

Den 22 september startades en think tank på ämnet energieffektivisering, med bland annat generaldirektörerna från Energimyndigheten och Upphandlingsmyndigheten samt representanter från näringslivet och offentlig sektor.

Läs mer
21 sep 2020

EEF:s auktorisation som verktyg hos Bebo & Belok

Sedan en tid tillbaka finns auktorisationen som verktyg hos Bebo & Belok. Auktorisationen är framtagen för att säkerställa en tydlig, kundorienterad och kvalitativ tjänst eller produkt från leverantör.

Läs mer
17 sep 2020

EEF: Regeringsförslaget om stöd till energieffektivisering måste bli mer konkret

EEF välkomnar regeringens förslag om bidrag till energieffektivisering i flerbostadshus, men hur ska pengarna fördelas? Lotta Bångens, vd på EEF, föreslår en utformning i stil med rut och rot.

Läs mer

EEF ger dig senaste nytt gällande effekt och energieffektivisering – vill du också få vårt nyhetsbrev en gång i kvartalet?

Ja tack!
Vi behöver din e-post!
Tack för att du prenumererar! Vi behandlar endast din e-postadress för att skicka ut nyhetsbrev, du har möjlighet att närsomhelst återkalla ditt samtycke.