Leverantörerna tipsar – låt verksamheten fortgå under COVID-19

Vardagen ser annorlunda ut och vi behöver anpassa oss efter den. Tillsammans med Energikontoret Storsthlm har vi frågat leverantörer i branschen vilka skillnader de upplever och deras bästa tips.

Precis som så många andra branscher är också vår påverkad av COVID-19. Vad är det som skiljer vardagen för både kunder och leverantörer från det vanliga just nu? Via vårt leverantörsnätverk har vi, tillsammans med Energikontoret StorSthlm, frågat leverantörerna hur de upplever den påverkade marknaden och om de har några tips för att underlätta vardagen. Det här är vad leverantörerna kom fram till:

  • Många kunder, speciellt BRF:er, har mer tid att sätta sig in i vad de behöver göra och hur det går till. Passa på att lära dem hur deras problem kan lösas och energinotan minskas. 
  • Även om kunder har svårt att fatta beslut just nu, är det bra att skicka offerter oavsett. De kan ta ställning till dem efter semestern ­– eller när läget börjar återgå till det normala. 
  • Visa vad ni gör och erbjuder med enkla filmer! Det fungerar utmärkt (via t.ex. Youtube) och oftast räcker det med mobilkamera – så passa på att lära er själva. 

Det går att göra utredningar av olika slag ändå!

Även om det inte går att vara på plats, så fungerar det bra att genomföra digitala möten. Istället för att se fastigheten själv, kan du be om foton och annat underlag att titta på inför mötet.  Är det så att det krävs ett platsbesök, se då till att be dem bara vara en person på plats eller att få låna nycklar och koder. Genomför också gärna om möjligt besöket utanför kontorstid. Är det så att det inte är möjligt med möte? Ring kunderna och var beredd på att vissa vill prata lite längre – glöm då inte bort att även lyssna. 

Hemmakontoret – hur går det till?

Det är inte helt lätt att anpassa sig till att jobba hemma varje dag – det erbjuder både distraktioner och gränsen mellan jobb och privat blir i stort sett obefintlig. För att underlätta, har Sveriges ingenjörer tagit fram en kort lista för hur du kan jobba bättre och mer produktivt hemma. Tryck här för att läsa artikeln! 

EEF

04 jun 2020

EEF ger dig senaste nytt gällande effekt och energieffektivisering – vill du också få vårt nyhetsbrev en gång i kvartalet?

Ja tack!
Vi behöver din e-post!
Tack för att du prenumererar! Vi behandlar endast din e-postadress för att skicka ut nyhetsbrev, du har möjlighet att närsomhelst återkalla ditt samtycke.