Material och verktyg för bostadsrättsföreningar

Handbok

Energi- och klimatrådgivningen har tagit fram en handbok som vänder sig till bostadsrättsföreningar i flerbostadshus och mindre fastighetsägare som vill minska energikostnaderna och miljöpåverkan från sin energianvändning. Handboken är ett stöd i arbetet med energieffektivisering och byte av värmesystem.

BRF Energieffektiv – Handbok för bostadsrättsföreningar

Hur ni formulerar och följer upp energikrav i er BRF

Detta dokument riktar sig till bostadsrättsföreningar (och mindre fastighetsägare) som står inför att handla upp och genomföra energieffektiviseringsåtgärder. Dokumentet syftar till att fastighetsägaren ska få så energieffektiva lösningar som möjligt när de genomför åtgärder – samt hjälp med att formulera kraven och hur kraven sedan kan följas upp.

Kraven och uppföljningsmetoderna är en balans mellan korrekthet och enkelhet. Vi har ibland valt det enkla framför ett mer komplicerat krav (som kanske nått längre energimässigt men som samtidigt löper en större risk att inte användas alls eller inte följas upp).

Ladda hem vägledningen här!

Jämför med andra

Kolla upp hur er bostadsrättsförening ligger till jämfört med andra på www.brfenergi.se. Projektet  Brf Energi drivs av Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm i samarbete med Metry, HSB, och ElectriCITY, och det finansieras av Energimyndigheten genom programmet E2B2. Bostadsrättsföreningar över hela Sverige är välkomna att registrera sig för att dela och jämföra sin energidata, och eftersom sidan är öppen för alla kan informationen enkelt delas med t.ex. boende eller fastighetsförvaltare.

EEF ger dig senaste nytt gällande effekt och energieffektivisering – vill du också få vårt nyhetsbrev en gång i kvartalet?

Ja tack!
Vi behöver din e-post!
Tack för att du prenumererar! Vi behandlar endast din e-postadress för att skicka ut nyhetsbrev, du har möjlighet att närsomhelst återkalla ditt samtycke.