Krönika i Energivärlden

Energieffektivisering är som att täta hålen i en slang. En ny metafor som Lotta Bångens använder på en tvärvetenskaplig  bildningsresa.

På resan deltar personer med helt annan bakgrund och var och en berättar om sina specialområden för att inspirera de andra.

– I en del byggnader i Sverige läcker slangen så mycket att hälften försvinner på vägen, hälften av slangen är hål, fortsätter jag. Vill vi att slangen bara ska hämta vatten som är ”förnybart” är det ju mycket lättare om inte slangen läcker. På frågorna som kommer märker jag att de verkar fatta galoppen. Alla är med. Puh!

Läs Lotta Bångens krönika i Energivärlden, Energimyndighetens e-tidning.

EEF

01 feb 2018

Senaste inläggen

15 apr 2019

Så tryggar vi framtidens förnybara elsystem

Det svenska elsystemet står inför genomgripande förändringar. Gamla produktionsanläggningar och ett åldrande elnät ska ersättas med nya, moderna och hållbara lösningar. Samtidigt pågår elektrifiering av transportsektorn och industrin...

Läs mer
10 apr 2019

Energieffektiviseringsföretagen får ny ordförande

Det är mycket som har förändrats sedan branschorganisationen Energieffektiviserings-företagen (EEF) startade för tio år sedan. Idag har energifrågan ett större fokus i samhället och 100% förnybart blir en mer och mer självklar målsättning. Thomas Sundén, VD på Sustainable Innovation...

Läs mer

Aktiviteter med EEF

2019-04-25

Frukostseminarie: Energistatistik och visualisering, Fastighetsägarna Stockholm

2019-05-16

Energifrukost för industriföretag i Karlskoga

2019-05-21

Frukostseminarie: Minskad energikostnad för tappvarmvatten, Norrköping

Läs mer