Krönika i Energivärlden

Energieffektivisering är som att täta hålen i en slang. En ny metafor som Lotta Bångens använder på en tvärvetenskaplig  bildningsresa.

På resan deltar personer med helt annan bakgrund och var och en berättar om sina specialområden för att inspirera de andra.

– I en del byggnader i Sverige läcker slangen så mycket att hälften försvinner på vägen, hälften av slangen är hål, fortsätter jag. Vill vi att slangen bara ska hämta vatten som är ”förnybart” är det ju mycket lättare om inte slangen läcker. På frågorna som kommer märker jag att de verkar fatta galoppen. Alla är med. Puh!

Läs Lotta Bångens krönika i Energivärlden, Energimyndighetens e-tidning.

EEF

01 feb 2018

Senaste inläggen

07 Dec 2018

Egil Öfverholm bidrar till en mer hållbar värld – vinner ”Hederspriset för energieffektivisering”

I år delade EEF för första gången ut det nyinstiftade ”Hederspriset för energieffektivisering”; för lång och trogen tjänst inom hållbarhetsarbete och energieffektivisering. Priset kommer från och med nästa år att heta ”Egil Öfverholm-priset”...

Läs mer
05 Dec 2018

EEF utser projektet RealEstateCore till Årets framtidsföretag 2018

Äntligen kan olika system och fabrikat inom byggnadsautomation prata med varandra – detta med hjälp av det nya gemensamma, digitala språket som tagits fram i projektet RealEstateCore. Språket ska underlätta delning av data så att fastigheter kan optimera driften och på så sätt bli mer...

Läs mer

Aktiviteter med EEF

2019

Information kommer inom kort

Läs mer