Effektivisering tappvattenanvändning

Läs om hur Sveriges energismartaste person halverade sin tappvattenanvändning

Utfört av: Lundbergs VVS-produkter
Kontaktperson: Victoria Lundberg, victoria@elless.com
Läs mer om ELLESS/Lundberg & Son VVS-produkter

Bakgrund

För Fredrik Hamlin, Vinnare av E-Prize och Sveriges energismastare privatperson, handlar energibesparing om att spara energi samtidigt som komforten inte får bli lidande. Tidigare trodde Fredrik att vatttenbesparingen i tappvattnet alltid skett genom att sänka trycket och där igenom även vattenflödet. Av denna anledning valde han tidigare bort vattensparprodukter i jakten på att optimera energianvändningen i hemmet, berättar han.

Åtgärd

Genom EEF fick Fredrik kontakt med Lundbergs VVS-produkter som lyckades övertala honom att testa Elless strålsamlare. Produkten kopplas till blandare och tekniken baseras på en luftinblandning för att höja trycket samtidigt som vattenanvändning är minskad.

Positiva erfarenheter

“Jag blev positivt överraskad att den patenterade luftinblandningen kunde höja trycket så pass mycket att halveringen av vattenanvändningen vid tappstället inte märks av. Nu mera använder jag Elless strålsamlare på alla mina blandare och kan varmt rekommendera dem, de ger besparing utan att komforten blir lidande.” säger Fredrik Hamlin.

Åtgärd genomförd

2017

Skäl till åtgärd

Minska energianvändningen

EEF ger dig senaste nytt gällande effekt och energieffektivisering – vill du också få vårt nyhetsbrev en gång i kvartalet?

Ja tack!
Vi behöver din e-post!
Tack för att du prenumererar! Vi behandlar endast din e-postadress för att skicka ut nyhetsbrev, du har möjlighet att närsomhelst återkalla ditt samtycke.