Genomför trygga energideklarationer

Nu har det gått drygt 10 år sedan lagen om energideklarationer infördes, och det är dags för många fastighetsägare att göra om processen. Om ni använder er av EEF-auktoriserade företag för att utföra detta så kan ni få till en tryggare affär och på sikt få bättre inomhusklimat och en lägre elräkning. Energieffektiviseringsföretagen (EEF)..

Använd er av företag som är auktoriserade inom energieffektivisering

Nu har det gått drygt 10 år sedan lagen om energideklarationer infördes, och det är dags för många fastighetsägare att göra om processen. Om ni använder er av EEF-auktoriserade företag för att utföra detta så kan ni få till en tryggare affär och på sikt få bättre inomhusklimat och en lägre elräkning.

Energieffektiviseringsföretagen (EEF) auktoriserar företag för att säkerställa att energitjänster och energieffektiva produkter kan levereras till kunderna på ett tydligt sätt, med hög kvalitet och med kundens bästa för ögonen; auktorisationen skapar trygghet för dig som kund.

– Vi vill sprida ordet om den här auktorisationen som kommer att underlätta för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar som beställer energieffektiviserande tjänster och produkter. Förhoppningsvis leder auktorisationen till högre kvalitet på de tjänster som erbjuds och skapar ökad trygghet för beställare att energieffektiviseringsföretaget har rätt kompetens för uppdraget, säger Anni Carpelan, utvecklingschef på Fastighetsägarna Stockholm.

Auktorisationen består av en uppförandekod som leverantörerna ska följa, en checklista för att säkerställa att leverantör och beställare har samma bild av arbetet som ska utföras och en redovisning av kompetens och beroendeställning hos det auktoriserade företaget. Till auktorisationen finns också en nämnd kopplad som säkerställer kvaliteten i systemet. Om leverantören inte uppfyller kraven i auktorisationen vid ett utfört arbete kan ni som beställare ta hjälp av EEF för att medla, företaget kan även anmälas och kan då bli av med sin auktorisation.

Genom att använda auktoriserade företag kan ni genomföra trygga energibesparingsåtgärder med hjälp av kompetenta leverantörer!

Hitta våra auktoriserade företag här!

EEF

13 dec 2019

Senaste inläggen

04 jun 2020

Leverantörerna tipsar – låt verksamheten fortgå under COVID-19

Vardagen ser annorlunda ut och vi behöver anpassa oss efter den. Tillsammans med Energikontoret Storsthlm har vi frågat leverantörer i branschen vilka skillnader de upplever och deras bästa tips.

Läs mer
03 jun 2020

Fortsatt förtroende för projekt Energitjänster

EEF och Energimyndigheten fick i dagarna beskedet om att projekt Energitjänster som pågått sedan 2016 får fortsatt finansiering från Tillväxtverket för andra gången i ordningen. EEF är stolta över att få fortsatt förtorende att arbeta med detta i drygt ett år till, detta ger EEF...

Läs mer
29 maj 2020

Ny vägledning för att formulera och följa upp energikrav i BRF:er

Att handla upp åtgärder (och produkter) inom energieffektivisering är inte alltid det lättaste, speciellt inte för BRF:er eller små fastighetsägare. EEF har tagit fram en vägledning för hur man på ett enkelt och tydligt sätt kan formulera och följa upp energikrav för de viktigaste...

Läs mer