Genomför trygga energideklarationer

Nu har det gått drygt 10 år sedan lagen om energideklarationer infördes, och det är dags för många fastighetsägare att göra om processen. Om ni använder er av EEF-auktoriserade företag för att utföra detta så kan ni få till en tryggare affär och på sikt få bättre inomhusklimat och en lägre elräkning. Energieffektiviseringsföretagen (EEF)..

Använd er av företag som är auktoriserade inom energieffektivisering

Nu har det gått drygt 10 år sedan lagen om energideklarationer infördes, och det är dags för många fastighetsägare att göra om processen. Om ni använder er av EEF-auktoriserade företag för att utföra detta så kan ni få till en tryggare affär och på sikt få bättre inomhusklimat och en lägre elräkning.

Energieffektiviseringsföretagen (EEF) auktoriserar företag för att säkerställa att energitjänster och energieffektiva produkter kan levereras till kunderna på ett tydligt sätt, med hög kvalitet och med kundens bästa för ögonen; auktorisationen skapar trygghet för dig som kund.

– Vi vill sprida ordet om den här auktorisationen som kommer att underlätta för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar som beställer energieffektiviserande tjänster och produkter. Förhoppningsvis leder auktorisationen till högre kvalitet på de tjänster som erbjuds och skapar ökad trygghet för beställare att energieffektiviseringsföretaget har rätt kompetens för uppdraget, säger Anni Carpelan, utvecklingschef på Fastighetsägarna Stockholm.

Auktorisationen består av en uppförandekod som leverantörerna ska följa, en checklista för att säkerställa att leverantör och beställare har samma bild av arbetet som ska utföras och en redovisning av kompetens och beroendeställning hos det auktoriserade företaget. Till auktorisationen finns också en nämnd kopplad som säkerställer kvaliteten i systemet. Om leverantören inte uppfyller kraven i auktorisationen vid ett utfört arbete kan ni som beställare ta hjälp av EEF för att medla, företaget kan även anmälas och kan då bli av med sin auktorisation.

Genom att använda auktoriserade företag kan ni genomföra trygga energibesparingsåtgärder med hjälp av kompetenta leverantörer!

Hitta våra auktoriserade företag här!

EEF

13 dec 2019

Senaste inläggen

02 okt 2020

Låt din verksamhet leva vidare med bättre digitala möten

Använda hörlurar, inte sitta i motljus och stänga av mikrofonen när man inte talar – det är några av de tips som EEF har för att ni ska stärka era rutiner kring Teamsmöten.

Läs mer
25 sep 2020

EEF: Minskad budget för energieffektivisering till Energimyndigheten oroar

Regeringens nya budget vittnar om en minskad budget till Energimyndigheten för energieffektivisering, något som både EEF och Energimyndigheten höjer ett varnande finger om. Utan medel riskerar arbetet att tappa fart.

Läs mer
23 sep 2020

Sveriges första Think tank om energieffektivisering

Den 22 september startades en think tank på ämnet energieffektivisering, med bland annat generaldirektörerna från Energimyndigheten och Upphandlingsmyndigheten samt representanter från näringslivet och offentlig sektor.

Läs mer

EEF ger dig senaste nytt gällande effekt och energieffektivisering – vill du också få vårt nyhetsbrev en gång i kvartalet?

Ja tack!
Vi behöver din e-post!
Tack för att du prenumererar! Vi behandlar endast din e-postadress för att skicka ut nyhetsbrev, du har möjlighet att närsomhelst återkalla ditt samtycke.