Genomför energibesparingar – det finns inte längre någon ursäkt

Det blir mer och mer tydligt hur klimatet påverkas av vår energianvändning. Vi vill behålla samma standard men är samtidigt överens om att vi måste minska vår klimatpåverkan. Är det en möjlig ekvation? EEF tror det.

En lönsam energieffektiviseringsåtgärd ska inte hindras av ekonomiska skäl

Det blir mer och mer tydligt hur klimatet påverkas av vår energianvändning. Vi vill behålla samma standard men är samtidigt överens om att vi måste minska vår klimatpåverkan. Är det en möjlig ekvation? EEF tror det. Genom att erbjuda BRF:er, fastighetsägare och industrier långsiktig finansieringshjälp kan vi vända trenden och vara en katalysator för att fler lönsamma energibesparingsåtgärder genomförs i Sverige. En lönsam energieffektiviseringsåtgärd ska inte hindras av ekonomiska skäl. Det bästa av allt? Lånen eller leasingavtalen kostar på sikt mindre än vad energibesparingen genererar.

Industrier, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag har inte alltid den ekonomiska möjligheten att genomföra lite större energieffektiviseringsåtgärder. Antingen för att det inte finns några pengar, eller för att man helt enkelt vill använda de ekonomiska medel man har till andra åtgärder. När regeringens budget föll i onsdags, och stödet till energieffektivisering i flerbostadshus tillsammans med den, blev utmaningarna ännu större igen. EEF har tagit fram en finansieringstjänst i samarbete med två leverantörer, DLL och GREN – detta har vi gjort då vi anser att en lönsam energieffektiviseringsåtgärd inte ska hindras av ekonomiska skäl.

Genom att utnyttja finansieringstjänster och kunna ta snabbare beslut kan kunderna se energikostnaden sjunka snabbt, och lånet eller leasingavtalet kostar på sikt mindre än vad energibesparingen genererar. Kunden kan då utnyttja sina egna medel till kärnverksamheten eller fastigheten och ändå få massor av lönsam energieffektivisering utförd! Detta samtidigt som leverantörerna får utföra fler energieffektiviseringsarbeten.

En vinst för både leverantörer och kunder, samtidigt som vi får en lägre energianvändning i Sverige och på så sätt lägre klimatpåverkan i världen – en vinst för alla.

För att kunna erbjuda dessa tjänster till kunder krävs det att leverantörerna är medlemmar i EEF samt genomgår en kort digital utbildning och skriver under på att följa vissa villkor. Dessa är framtagna för att ge bästa möjliga förtroende för tjänsterna, ur kundens perspektiv. 

Läs gärna mer om finansieringstjänsterna här!

EEF

26 nov 2021

EEF ger dig senaste nytt gällande effekt och energieffektivisering – vill du också få vårt nyhetsbrev en gång i kvartalet?

Ja tack!
Vi behöver din e-post!
Tack för att du prenumererar! Vi behandlar endast din e-postadress för att skicka ut nyhetsbrev, du har möjlighet att närsomhelst återkalla ditt samtycke.