Gå inte på tomgång: Hur Volvo förvandlar energiavfall till värde

2012 beslutade Volvo Group och Volvo CE att intensifiera sitt energihanteringsarbete och anslöt sig till WWF's klimatspararavtal. Avtalet inkluderade produktrelaterade aktiviteter samt ett tillverkningsfokus. Anläggningarna utmanades att...

2012 beslutade Volvo Group och Volvo CE att intensifiera sitt energihanteringsarbete och anslöt sig till WWF’s klimatspararavtal. Avtalet inkluderade produktrelaterade aktiviteter samt ett tillverkningsfokus. Anläggningarna utmanades att genomföra energibesparingar motsvarande en minskning med 2% från år till år. För att driva detta energihanteringsarbete implementerades en trestegsstrategi bestående av: 1) Energibesparing, 2) Energieffektivitet och 3) Förnybar energi.

Energibesparing för Volvo CE innebär att eliminera energiavfall. Energibesparing översattes ursprungligen till att minska overksam elanvändning. Våra anläggningar kör normalt inte under helgerna, men de använder fortfarande el. 2012 stod det genomsnittliga viloläget för 28%. Ett mål fastställdes för att anläggningarna skulle uppnå 15%, vilket uppnåddes 2016. Fördelen med tomgångsminskning är att det inte kostar mycket att få på plats, eftersom det mest handlar om att stänga av utrustning.

Johan Wollin, Volvo

Läs hela artikeln här.

EEF

28 okt 2019

Senaste inläggen

02 okt 2020

Låt din verksamhet leva vidare med bättre digitala möten

Använda hörlurar, inte sitta i motljus och stänga av mikrofonen när man inte talar – det är några av de tips som EEF har för att ni ska stärka era rutiner kring Teamsmöten.

Läs mer
25 sep 2020

EEF: Minskad budget för energieffektivisering till Energimyndigheten oroar

Regeringens nya budget vittnar om en minskad budget till Energimyndigheten för energieffektivisering, något som både EEF och Energimyndigheten höjer ett varnande finger om. Utan medel riskerar arbetet att tappa fart.

Läs mer
23 sep 2020

Sveriges första Think tank om energieffektivisering

Den 22 september startades en think tank på ämnet energieffektivisering, med bland annat generaldirektörerna från Energimyndigheten och Upphandlingsmyndigheten samt representanter från näringslivet och offentlig sektor.

Läs mer

EEF ger dig senaste nytt gällande effekt och energieffektivisering – vill du också få vårt nyhetsbrev en gång i kvartalet?

Ja tack!
Vi behöver din e-post!
Tack för att du prenumererar! Vi behandlar endast din e-postadress för att skicka ut nyhetsbrev, du har möjlighet att närsomhelst återkalla ditt samtycke.