Gå inte på tomgång: Hur Volvo förvandlar energiavfall till värde

2012 beslutade Volvo Group och Volvo CE att intensifiera sitt energihanteringsarbete och anslöt sig till WWF's klimatspararavtal. Avtalet inkluderade produktrelaterade aktiviteter samt ett tillverkningsfokus. Anläggningarna utmanades att...

2012 beslutade Volvo Group och Volvo CE att intensifiera sitt energihanteringsarbete och anslöt sig till WWF’s klimatspararavtal. Avtalet inkluderade produktrelaterade aktiviteter samt ett tillverkningsfokus. Anläggningarna utmanades att genomföra energibesparingar motsvarande en minskning med 2% från år till år. För att driva detta energihanteringsarbete implementerades en trestegsstrategi bestående av: 1) Energibesparing, 2) Energieffektivitet och 3) Förnybar energi.

Energibesparing för Volvo CE innebär att eliminera energiavfall. Energibesparing översattes ursprungligen till att minska overksam elanvändning. Våra anläggningar kör normalt inte under helgerna, men de använder fortfarande el. 2012 stod det genomsnittliga viloläget för 28%. Ett mål fastställdes för att anläggningarna skulle uppnå 15%, vilket uppnåddes 2016. Fördelen med tomgångsminskning är att det inte kostar mycket att få på plats, eftersom det mest handlar om att stänga av utrustning.

Johan Wollin, Volvo

Läs hela artikeln här.

EEF

28 okt 2019

Senaste inläggen

03 jul 2020

Håll semestern energieffektiv med några enkla trick

Sommaren är här och semestern nalkas – så även värmen. Ta del av EEF:s energieffektiva trick för att få en sval sommar och samtidigt spara energi.

Läs mer
25 jun 2020

"Sveriges strategi duger inte" – EEF om renoveringsstrategin

Tillsammans med fem andra branschorganisationer har EEF skrivit ett brev riktat till de myndigheter som tar fram underlaget till renoveringsstrategin – vi är besvikna, menar Lotta Bångens.

Läs mer
16 jun 2020

EEF rekommenderar: webbutbildningen Gröna hyresavtal

Gröna hyresavtal är en webbutbildning för både fastighetsägare och hyresgäster. Passa på att lära er mer om hur ni kan minska energianvändningen i era lokaler – och er klimatpåverkan.

Läs mer

EEF ger dig senaste nytt gällande effekt och energieffektivisering – vill du också få vårt nyhetsbrev en gång i kvartalet?

Ja tack!
Vi behöver din e-post!
Tack för att du prenumererar! Vi behandlar endast din e-postadress för att skicka ut nyhetsbrev, du har möjlighet att närsomhelst återkalla ditt samtycke.