Gå inte på tomgång: Hur Volvo förvandlar energiavfall till värde

2012 beslutade Volvo Group och Volvo CE att intensifiera sitt energihanteringsarbete och anslöt sig till WWF's klimatspararavtal. Avtalet inkluderade produktrelaterade aktiviteter samt ett tillverkningsfokus. Anläggningarna utmanades att...

2012 beslutade Volvo Group och Volvo CE att intensifiera sitt energihanteringsarbete och anslöt sig till WWF’s klimatspararavtal. Avtalet inkluderade produktrelaterade aktiviteter samt ett tillverkningsfokus. Anläggningarna utmanades att genomföra energibesparingar motsvarande en minskning med 2% från år till år. För att driva detta energihanteringsarbete implementerades en trestegsstrategi bestående av: 1) Energibesparing, 2) Energieffektivitet och 3) Förnybar energi.

Energibesparing för Volvo CE innebär att eliminera energiavfall. Energibesparing översattes ursprungligen till att minska overksam elanvändning. Våra anläggningar kör normalt inte under helgerna, men de använder fortfarande el. 2012 stod det genomsnittliga viloläget för 28%. Ett mål fastställdes för att anläggningarna skulle uppnå 15%, vilket uppnåddes 2016. Fördelen med tomgångsminskning är att det inte kostar mycket att få på plats, eftersom det mest handlar om att stänga av utrustning.

Johan Wollin, Volvo

Läs hela artikeln här.

EEF

28 okt 2019

Senaste inläggen

13 jan 2020

Installatörer! Möt kundbehovet med klimatsmarta lösningar

Vill ni öka omsättningen eller vinsten på företagets energitjänster och samtidigt få nöjdare kunder? EEF har frågat ett flertal kunder vad de vill ha av sin installatör – svaret blev kostnadseffektiva och klimatsmarta energilösningar. EEF har därför i samarbete med Energimyndigheten..

Läs mer
08 jan 2020

EEF vill se tydligare åtgärder för energieffektivisering i klimatplanen

I dagarna presenterade miljö- och klimatminister Isabella Lövin Sveriges första klimatpolitiska handlingsplan för riksdagen - i den står skrivet att klimatmålen ska få en styrande effekt i alla samhällspolitiska mål. Handlingsplanen innehåller 132 åtgärder som regeringen vill genomföra ...

Läs mer
13 dec 2019

Genomför trygga energideklarationer

Nu har det gått drygt 10 år sedan lagen om energideklarationer infördes, och det är dags för många fastighetsägare att göra om processen. Om ni använder er av EEF-auktoriserade företag för att utföra detta så kan ni få till en tryggare affär och på sikt få bättre inomhusklimat och en lägre elräkning. Energieffektiviseringsföretagen (EEF)..

Läs mer