Företagen som beställer auktoriserade tjänster

Midroc och Statens fastighetsverk blir de första att använda EEF:s auktoriserade företag i sina upphandlingar – ett viktigt steg närmre ett hållbart samhälle.

EEF har sedan 2017 auktoriserat företag inom energikartläggning, teknisk förvaltning – energi och tryckluft. Auktorisationen är framtagen för att säkerställa att energitjänster och energieffektiva produkter levereras till kunderna på ett tydligt sätt, med hög kvalitet och med kundens bästa för ögonen – det skapar trygghet för båda parter.

Nu kan vi berätta att Midroc och Statens fastighetsverk är först ut med att använda EEF:s auktorisation i sina upphandlingar, något som EEF ser som ett steg i rätt riktning för förändring.

Rikard Sjöqvist på Midroc har arbetat länge med energieffektivisering och är en aktiv deltagare i nätverket Belok. Rikard sitter även med i EFF:s auktorisationsnämnd.  

­–Vi vill använda auktoriserade företag i våra upphandlingar. Idag saknas företag inom vissa områden och i vissa delar av landet. Vi följer utvecklingen och hoppas att auktorisationen kan bli en standard för branschen i framtiden. Det kommer att göra stor nytta, menar Rikard. 

Även Statens fastighetsverk är inne på samma linje. David Nord arbetar där som energispecialist och säger om auktoriserade tjänster:

– Vi ser dels att vi kan använda auktorisationen när vi handlar upp t ex energikartläggningar i framtiden, men även för att vässa vår interna organisation för teknisk förvaltning. Det behövs bättre uppföljning av energieffektivisering både inom projekt, gentemot upphandlade företag, men även internt. 

Läs mer om EEF:s auktorisation här.

EEF

11 dec 2020

EEF ger dig senaste nytt gällande effekt och energieffektivisering – vill du också få vårt nyhetsbrev en gång i kvartalet?

Ja tack!
Vi behöver din e-post!
Tack för att du prenumererar! Vi behandlar endast din e-postadress för att skicka ut nyhetsbrev, du har möjlighet att närsomhelst återkalla ditt samtycke.