Energislaget 2021 – en digital tävling för högskolestudenter

Nästa år arrangeras Energislaget, som är en digital tävling för högskolestudenter och går av stapeln helgen den 20–21 februari 2021.

Den 20–21 februari 2021 går Energislaget 2021 av stapeln. Det innebär att ett gäng hungriga högskolestudenter tar sig an en svår uppgift – att lösa ett problem med energieffektivisering inom offentlig sektor på 24 timmar.

Energislaget är en tävling under formatet hackaton, en tävlingsform där grupper ställs inför olika utmaningar för att under ett dygn ”hacka” fram en lösning. Under tävlingen kommer de deltagande studenterna ta fram konkreta lösningar på aktuella energieffektiviseringsproblem inom offentlig sektor. Alla anmälda kommer bli tilldelade en grupp om fem studenter från olika akademiska discipliner – allt för att gruppens dynamik och kunskap ska bli så varierad som möjligt. Det ger studenterna de bästa förutsättningarna för att lösa de tvärsektoriella problem som offentlig sektor har.

Från lördag dag har grupperna ett dygn på sig att hitta vad de tror är den bästa lösningen på en av utmaningarna. Studenterna kan önska vilken utmaning de helst vill jobba med: Beteendepåverkan eller Analys av data. Förutom stimulerande grupparbete kommer lördagen innehålla inspirationsföreläsningar och coachning från experter.

På söndagen presenterar studenterna sina lösningar för en jury, som i sin tur utser två vinnare – en grupp för varje utmaning. Priset som delas ut till de två grupperna är en arvoderad halvdag för att presentera sin lösning för EnOff:s nystartade och unika think tank (tankesmedja). Den är den första i sitt slag att diskutera energieffektivisering och består av beslutsfattare på hög nivå från branschorganisationer, myndigheter och regioner.

Energislaget kommer att ske helt digitalt. Tävlingen är en del av det EU-finansierade projekt, EnOff, som drivs av Energieffektiviseringsföretagen tillsammans med regioner, kommuner, energikontor och högskolor i Mellansverige.

Är du själv en – eller känner du en högskolestudent som vill delta? Läs mer om själva tävlingen och anmäl dig här!

EEF

07 dec 2020

EEF ger dig senaste nytt gällande effekt och energieffektivisering – vill du också få vårt nyhetsbrev en gång i kvartalet?

Ja tack!
Vi behöver din e-post!
Tack för att du prenumererar! Vi behandlar endast din e-postadress för att skicka ut nyhetsbrev, du har möjlighet att närsomhelst återkalla ditt samtycke.