EEF presenterar årets vinnare

Umeå energi/Energitjänster är vinnare av Årets framtidsföretag 2020 och Egil Öfverholms-priset, EEF:s hederspris för energieffektivisering, går till Mari-Louise Persson. Priset delades ut under EEF:s digitala glögg.

Den nionde december utsågs vinnarna av EEF:s energieffektiviseringspriser, Årets framtidsföretag och Egil Öfverholms-priset 2020. Priset presenterades under EEF:s årliga glöggmingel, som i år blev digitalt.

Årets framtidsföretag 2020, motivering:

”Årets framtidsföretag har länge verkat i framkanten inom sin bransch med en stor lyhördhet för sina kunders, samhällets och klimatets bästa.

Företaget var tidigt ute med att hyra ut solceller, erbjuda smart fjärrvärme och smartahemlösningar och är en starkt drivande kraft för ökad energi- och resurseffektivitet inom en bransch i förändring.

Umeå energi/Energitjänster får priset, årets framtidsföretag, för det sätt man kombinerar lyhördhet mot kund med ett tydligt samhällsansvar som visar vägen mot ett mer energi- och resurseffektivt samhälle.”

Vinnarna av årets framtidsföretag är Umeå Energi/Energitjänster.

Egil Öfverholms-priset, motivering:

”Mari-Louise energi verkar aldrig ta slut. Den kunnighet och obrutna kraft att driva på utvecklingen inom energieffektivisering hon uppvisar är imponerande.

Genom hennes roller inom Uppsala kommun, Boverket, Uppsala universitet och nu på Riksbyggen är vi många som mött hennes positivism och engagemang i dessa frågor. Vi är övertygande om hennes långsiktiga arbete gett genomslag och starkt bidragit till att föra ut energieffektivisering i både debatt och praktik.

Av dessa anledningar vill vi ge Mari-Louise den uppmärksamhet som hon så väl förtjänar.”

Vinnare av årets Egil Öfverholms-priset, hederspris för energieffektivisering, är Mari-Louise Persson. 

EEF önskar ett stort grattis till vinnarna!

EEF

10 dec 2020

EEF ger dig senaste nytt gällande effekt och energieffektivisering – vill du också få vårt nyhetsbrev en gång i kvartalet?

Ja tack!
Vi behöver din e-post!
Tack för att du prenumererar! Vi behandlar endast din e-postadress för att skicka ut nyhetsbrev, du har möjlighet att närsomhelst återkalla ditt samtycke.