Debatt: Elexport – den bortglömda klimatfrågan

Ordföranden i 100 % förnybart debatterar för svensk elexport.

Debattartikel publicerad i GP 27 februari 2018.

Linda Burenius Magnusson, ordförande i 100% förnybart, skriver i Göteborgsposten om vindkraftens klimatnytta och energieffektivisering som lösningar på klimatfrågan.

”Lösningen ligger i en kombination av energieffektivisering och kraftigt ökad förnybar elproduktion, främst vindkraft, solkraft och biokraft, så att vi både kan elektrifiera Sverige, avveckla kärnkraften och behålla och helst öka vår elexport.”

 

Vilka är 100% förnybart

100% förnybart samlar aktörer som vill driva på en omställning av det svenska energisystemet. Vår vision är att Sverige senast 2030 har ett energisystem som till 100% baseras på förnybara och hållbara energikällor. Det åstadkommer vi genom att energieffektivisera och bygga ut förnybar energi som fasar ut fossila bränslen och kärnkraft. Vår vision och position sammanfattas i vår avsiktsförklaring.

EEF är medlemmar i 100% förnybart och Lotta Bångens sitter i styrelsen.

www.fornybart.org

EEF

27 feb 2018

Senaste inläggen

07 Dec 2018

Egil Öfverholm bidrar till en mer hållbar värld – vinner ”Hederspriset för energieffektivisering”

I år delade EEF för första gången ut det nyinstiftade ”Hederspriset för energieffektivisering”; för lång och trogen tjänst inom hållbarhetsarbete och energieffektivisering. Priset kommer från och med nästa år att heta ”Egil Öfverholm-priset”...

Läs mer
05 Dec 2018

EEF utser projektet RealEstateCore till Årets framtidsföretag 2018

Äntligen kan olika system och fabrikat inom byggnadsautomation prata med varandra – detta med hjälp av det nya gemensamma, digitala språket som tagits fram i projektet RealEstateCore. Språket ska underlätta delning av data så att fastigheter kan optimera driften och på så sätt bli mer...

Läs mer

Aktiviteter med EEF

2019

Information kommer inom kort

Läs mer