Branschen behöver tekniska förvaltare med energikunskap

Genom att anlita tekniska förvaltare som är auktoriserade inom energieffektivisering kan man säkerställa att man får rätt kompetens på rätt plats. Ytterligare två företag är nu auktoriserade!

Det finns ett stort behov i branschen av att se till att energifrågorna finns med även i förvaltningsledet. Först då kan industrier och fastigheter få till den energieffektivisering som så väl behövs för att vi ska klara klimatmålen. Genom att anlita tekniska förvaltare som är auktoriserade inom energieffektivisering kan man säkerställa att man får rätt kompetens på rätt plats.

”Om jag upphandlar tjänsten Teknisk förvaltning då ser väl företaget till att huset funkar energimässigt också?” Tyvärr är det så idag att många tror att energidelen ingår, men det gör den oftast inte. EEF vill ändra på det och har därför tagit fram en auktorisation för tjänsten ’Teknisk förvaltning – energi’.

Först ut att auktorisera sig inom detta område var Lassila & Tikanoja och Energiveritas. I januari 2022 anslöt även SmartFront AB och Majornas Energi & Miljökonsult AB (MEMAB).


MEMAB, som även är auktoriserade inom energikartläggningar, pryder sina bilar med EEF’s auktorisationslogga.


EEF’s auktorisation är framtagen för att säkerställa att energitjänster och energieffektiva produkter levereras till kunderna på ett tydligt sätt, med hög kvalitet och med kundens bästa för ögonen; auktorisationen skapar trygghet för båda parter, vilket är viktigt i branschen.

Aff Service AB har tagit fram ett faktablad samt en avtalsmall för Teknisk förvaltning – energi. Mallen har tagits fram i samverkan med EEF och är skapad med utgångspunkt i EEFs auktorisation inom området. Även Energirådgivarna i Stockholm skriver om vikten av ‘Teknisk förvaltning – energi’, och rekommenderar EEF-auktoriserade företag, läs mer här!

Genom att anlita tekniska förvaltare som är auktoriserade inom energieffektivisering kan man säkerställa att man får rätt kompetens på rätt plats – och känna en trygghet som kund.

Läs mer om EEFs auktorisation här! Vill ditt företag auktorisera sig? Tveka inte, skicka in en förfrågan redan idag.

EEF

11 feb 2022

EEF ger dig senaste nytt gällande effekt och energieffektivisering – vill du också få vårt nyhetsbrev en gång i kvartalet?

Ja tack!
Vi behöver din e-post!
Tack för att du prenumererar! Vi behandlar endast din e-postadress för att skicka ut nyhetsbrev, du har möjlighet att närsomhelst återkalla ditt samtycke.