Auktorisation ska förenkla energiarbete

Sedan några år tillbaka har Energieffektiviseringsföretagen (EEF) ett system för auktorisation av företag som säljer energieffektiviserande tjänster och produkter. Tanken med auktorisationen är att den ska förenkla energiarbete och underlätta för både köpare och säljare.

Sedan några år tillbaka har Energieffektiviseringsföretagen (EEF) ett system för auktorisation av företag som säljer energieffektiviserande tjänster och produkter. Tanken med certifieringen är att den ska förenkla energiarbete och underlätta för både köpare och säljare.

Energi- & Miljötekniska föreningen, EMTF, intervjuade nyligen Rikard Sjöqvist från EEF:s auktorisationsnämnd och Marie Näslund från Umeå Energi (som är auktoriserade) om just EEF:s auktorisation. De lyfter båda vikten av att auktorisationen behöver bli branschstandard, men ser också att det idag inte är tillräckligt många auktoriserade. (Läs hela artikeln hos Energi&Miljö här!)

– Tyvärr är det ännu alldeles för få företag som är auktoriserade … nu ökar antalet, vilket är mycket bra. Vi hoppas att EEF-auktorisation ska bli standard för branschen” säger Rikard Sjöqvist som är energi-, miljö- och teknikchef på Midroc.

– Många kunder som vill energieffektivisera och vänder sig till oss har varit i kontakt med EEF för att hitta rätt leverantör. De har krav på auktorisation i sina anbudsförfrågningar samt vill använda auktorisationen som ”kvalitetsstämpel” i sin miljö- och hållbarhetsredovisning och i marknadsföring av genomförda energieffektiviseringar, berättar Marie Näslund, produktspecialist på Umeå Energi.

EEF

11 aug 2021

EEF ger dig senaste nytt gällande effekt och energieffektivisering – vill du också få vårt nyhetsbrev en gång i kvartalet?

Ja tack!
Vi behöver din e-post!
Tack för att du prenumererar! Vi behandlar endast din e-postadress för att skicka ut nyhetsbrev, du har möjlighet att närsomhelst återkalla ditt samtycke.