Utbildning

En god start i er utbildning är att utnyttja de kommunala energi- och klimatrådgivare som vänder sig både till privatpersoner och företag.

 

Avseende självstudier finns många bra böcker men en vi rekommenderar är Energihandboken. Den beskriver det mesta, som du som vill läsa på, behöver veta.

Utöver dessa finns en mängd konsulter som genomför utbildningar i energi av alla de slag, enskilt för er eller i grupp.

  • Genom att delta på seminarier, workshops eller andra kunskapshöjande aktiviteter kan du få inspiration, erfarenheter från andra, tips och råd kring hur du eller ditt företag kan jobba med energifrågor i olika sammanhang. Många är gratis, börja med dem.
  • Genom kontakt och diskussion med olika energitjänsteleverantörer kan du också lära dig ”område för område”. Men var seriös med att ni verkligen ska upphandla energieffektiviseringstjänster!
  • Glöm inte att ställa krav på att utbildning bör ingå när ni anlitar energitjänsteföretag som genomför åtgärder i era byggnader.

EEF ger dig senaste nytt gällande effekt och energieffektivisering – vill du också få vårt nyhetsbrev en gång i kvartalet?

Ja tack!
Vi behöver din e-post!
Tack för att du prenumererar! Vi behandlar endast din e-postadress för att skicka ut nyhetsbrev, du har möjlighet att närsomhelst återkalla ditt samtycke.