Årets framtidsföretag 2016 är Rexel!

EEF har utnämnt ett av sina innovativa medlemsföretag, Rexel Sverige AB, till Årets framtidsföretag 2016! Och föreningen EnergiRådgivarna har också tillkännagivit vilka som får utmärkelsen Årets energirådgivare 2016: Ragnar Uppström, energi- och klimatrådgivare i Mölndal och branschorganisationen Svensk Ventilation. Rexel Sverige AB utses till Årets framtidsföretag med följande motivering: ”En stor mängd lönsamma energieffektiviseringsåtgärder finns...

EEF har utnämnt ett av sina innovativa medlemsföretag, Rexel Sverige AB, till Årets framtidsföretag 2016! Och föreningen EnergiRådgivarna har också tillkännagivit vilka som får utmärkelsen Årets energirådgivare 2016: Ragnar Uppström, energi- och klimatrådgivare i Mölndal och branschorganisationen Svensk Ventilation.

Rexel Sverige AB utses till Årets framtidsföretag med följande motivering:

”En stor mängd lönsamma energieffektiviseringsåtgärder finns kvar att genomföra med hög avkastning, bättre inomhusmiljö, minskat beroende av energitillförsel och en reducerad klimatpåverkan. Energianvändarna har dock inte alltid möjlighet att investera ens i lönsamma åtgärder.
Rexel har tagit fasta på detta och utvecklat nya affärsmodeller i Rexel Finansservice. Fler lönsamma energieffektiviseringsåtgärder kan genomföras, till glädje för kunden, installatören och samhället, då bland annat fler lokala arbetstillfällen skapas.
Genom sitt innovativa exempel inom installationsbranschen tilldelas därför Rexel Sverige AB priset som Årets framtidsföretag 2016.”

På bilden nedan syns Björn Jonasson (t v) och Martin Cederström på Rexel, som mottog blommor, diplom och applåder på EEF:s julmingel 6 december 2016.

dsc_0119_rexel

 

 

 

 

 

EEF

06 dec 2016

Senaste inläggen

25 mar 2020

Sänk energikostnader i tomställda lokaler

Stefan Lindsköld är vd och partner i Aktea Energy som är specialister på energieffektivitet...Han tipsar om om åtta steg för att spara energi och ekonomi på ett bra sätt när lokaler står tomställda på grund av corona-viruset. Just nu gapar kontorsplan tomma när hela städers befolkning jobbar hemifrån.

Läs mer
24 mar 2020

Sätt ren energi i centrum av stimulansplanerna för att motverka Corona-krisen

Coronavirusets påverkan runt om i världen och den resulterande oron på globala marknader dominerar vår uppmärksamhet. När regeringarna svarar på dessa sammanlänkade kriser får de inte glömma en viktig utmaning i vår tid: ren energiövergångar.

Läs mer
18 mar 2020

World Energy Outlook säger energieffektivisering först

World Energy Outlook (WEO) presenterar ett antal scenarier för framtidens energivärld, och deras olika förutsättningar. I WEO 2019 lyfts energieffektivisering återigen fram som den enskilt viktigaste åtgärden för en hållbar utveckling. Mer än någonsin måste beslutsfattare ta en skarp...

Läs mer