Intro: Energitjänster

Först en kort förklaring vad energitjänster är. Kort och gott är det allt som en beställare vill ha hjälp med som, direkt eller indirekt, leder till energieffektivisering. Det kan vara hjälp med byte till en energieffektivare pump eller styrning av trapphusbelysningen. Vi, EEF, har genom ett stort och strukturerat arbete intervjuat många fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, industriföretag och lokalhyresgäster. Detta har vi gjort i ett samarbete med Energimyndigheten. Resultatet av alla dessa intervjuer finns kortfattat samlat i denna ”Energitjänsteguide”. Om du som är installatör eller hantverkare följer dessa (ofta mycket enkla och självklara råd) kommer ni få fler och lönsammare uppdrag samtidigt som kunderna blir nöjdare och klimatpåverkan minskar, oavsett vilken energi kunden köper. Mer om detta i ett senare avsnitt i  denna guide. Ni behöver inte göra allt på en gång utan ta en eller två saker i taget som ni förbättrar i er verksamhet – och flera av våra råd följer ni säkert redan. Lycka till och hör av dig/er om ni har frågor.

EEF ger dig senaste nytt gällande effekt och energieffektivisering – vill du också få vårt nyhetsbrev en gång i kvartalet?

Ja tack!
Vi behöver din e-post!
Tack för att du prenumererar! Vi behandlar endast din e-postadress för att skicka ut nyhetsbrev, du har möjlighet att närsomhelst återkalla ditt samtycke.